16 mai 2010

Internetul - indispensabil. Să fie oare aşa?

Ieri a fost o zi diferită de toate celelalte. Nu am avut Internet. Mă rog, nu că ar fi o tragedie mondială, dar o astfel de zi numai frumoasă nu e pentru mine.
După vreo patru ore de dat restart şi umblat la firele dătătoare de Internet în speranţa că poate-poate oi reuşi să-mi restabilesc conexiunea, am lăsat-o baltă şi am încercat să-mi găsesc alte lucruri de făcut. În zadar, însă. Din oră în oră mai încercam să fac ceva în scopul salvării dispoziţiei mele care deja devenise nu proastă, ci extrem de proastă. Eram conştientă că lipsa de Internet e egală cu efectuarea temelor.
În fine...

Şi cum stăteam şi meditam asupra unor probleme absolut existenţiale, ca să nu zic vitale, mă gândeam că e grav ce mi se întâmplă. Mă gândeam că totuşi nu e bine să stau să sufăr pentru că s-a întâmplat ca, într-o zi, din cauza vremii proaste, să nu am Internet.

Şi aşa mi-a venit în cap (între două sesiuni absolut oribile de tuse interminabilă şi urâtă) o întrebare. Bineînţeles, nu sunt nici prima şi nici ultima care îsi pune întrebarea asta. Ce ne-am face noi (şi aici mă refer în mod special la generaţia tânără, de până în 25 de ani) dacă, brusc, nu am mai avea Internet? Am muri? Am deveni toţi emo? Ne-am cresta mâinile de nefericire?
Sau am realiza că se poate trăi şi fără chestiuţa asta şi că, în fond, nu este indispensabilă?

Şi, gândindu-mă în special la mine, mă întrebam dacă aş putea (benevol) să renunţ la Internet câteva zile. Nu exagerat, doar 2-3 zile. Nu cred, sincer.
Şi oare câţi dintre cei care stau zilnic în faţa calculatorului ar putea să renunţe la el pentru un timp determinat? Pot să ghicesc că nu foarte mulţi.

Uite că, avaând ocazia asta, mi-am dat seama că lipsa de Internet nu dăunează chiar deloc, ci dimpotrivă, pune creierul în funcţiune, dând naştere unor dileme interesante.

Bun. Şi ca să trec mai departe, la muzică, o să postez azi o nouă melodie de la Ellie Goulding, cântăreaţă pe care v-am prezentat-o acum câteva zile. De astă dată, e vorba de melodia Starry Eyed, care mi se pare drăguţă.

4 comentarii:

Dave spunea...

ce cred eu ... in prezent, acum in 2010 lumea e prinsa in net, in calculatoare, in compiutare, uitand sa isi mai ocupe timpul si cu altele. iar cand se intampla sa ramana fara, e dezastru...incepi sa te gandesti ce facia acum, mai ales cand te ai cu surprize din astea ;)).
ar trebui totusi sa zicem ca e o nevoie, nu o indispensabilitate. eu unul raman fara net 5 zile pe saptamana..si de fapt, nu fara net, ci fara calculator... "este" mai multe de vorbit despre asta ...

Andreea spunea...

Eu stiam ca daca raman fara, o sa fie aiurea. Dar pusa in fata faptului implinit, a fost mai rau decat imi imaginam.
Sigur ca sunt multe de discutat pe tema asta, dar, afectat de lipsa calculatorului, asta e dilema pe care creierul meu a fost in stare sa o puna pe tava.

Molly-R spunea...

Am ramas de foarte multe ori fara calculator, dar nu a fost asa de .. aiurea pe cat aveam eu impresia. :)

Imi gasesc foarte repede de lucru: ori plec undevaaa departeee cu bicicleta si aparatul foto, in cautare de noi peisaje si intamplari pe care sa le povestesc mai tarziu, ori.. nu stiu.

Desenez, ascult muzica pe telefon, ma uit la tv, il conving pe tata sa mergem la bunica, fac o plimbare lunga [cel mai probabil la tine acasa :)) ca sa o vad pe Ale; si pe tine ;;) normal; si nu doar din dorinta de a mai fura putina muzica din calculatorul tau minunat. :-"], s.a.m.d. :-??

Nu este greu sa iti fac o ocupatie, trebuie sa fii doar putin .. creativ si dornic. :p

V-am pupat!
[nu intreba de ce am scris asta..]

Molly-R spunea...

"Nu este greu sa iti faci** o ocupatie"

Scuze!