2 ianuarie 2011

Revelion - pe scurt.

Iată-mă în deja a doua zi a anului 2011, încă aici, încă postând, încă revoltându-mă. Sper eu că seara trecută a fost frumoasă pentru voi, sper că v-aţi distrat alături de cei dragi şi că aţi trecut în noul an fără datorii şi cu bani în buzunar.
Am avut "norocul" să fiu prinsă de 2011 cu datorii şi fără nici măcar 10 bani în buzunar. Deşi de obicei nu sunt superstiţioasă şi nu sunt adepta unor astfel de credinţe, am o urmă de dorinţă ca ceea ce trebuia să fac şi nu am făcut la cumpăna dintre ani să nu cumva să-mi dăuneze.
Pe lângă alte sentimente care m-au acompaniat seara trecută, s-a numărat şi dezamăgirea, vorba fie între noi. Motivul prefer să îl ţin pentru mine.

În altă ordine de idei, am mai aruncat câte un ochi şi pe la televizor, să-mi hrănesc flămânda curiozitate. Şi mai bine o lăsam să flămânzească... Maneaua e la putere, clar. În România trăim în era manelelor. Pe Pro TV, pe Naţional TV sau pe Antena. Doar 3 exemple din puzderia de programe cu emisiuni speciale de revelion care au ales să promoveze manelele. Pe lângă alte genuri muzicale, evident.
Şi nu neg că da, maneaua se cere, oricâţi s-ar revolta şi s-ar declara dezgustaţi. Da, maneaua se cere şi de aia televiziunile pe care le-am fi considerat altminteri ca având o oarecare seriozitate, au difuzat manele ca piesă de reistenţă. De altfel, sunt de acord că dacă maneaua nu s-ar asculta, nu s-ar mai difuza atât de des pe la sărbători şi evenimente şi emisiuni. Televiziunile vor audienţe mari, maneaua aduce audienţe mari = au circumstanţe atenuante.

Totodată, am văzut în reluare astăzi şi câteva numere de comedie ale unor actori îndragiţi, gen Nae şi Vasile sau Romică şi Cornel sau Alexandru Arşinel şi Stela Popescu, momente care aduc cel puţin un zâmbet în colţul gurii.

Deşi s-a discutat mult pe tema asta, selecţia naţională a Eurovisionului a fost frumos organizată, din punctul meu de vedere. Rămân la opinia că seara de Revelion nu a fost cea mai fericită alegere pentru desfăşurarea unui concurs de o astfel de anvergură, având în vedere faptul că într-o seară ca asta liniile telefonice sunt foarte ocupate şi se blochează des, dar şi concurenţa celorlalte televiziuni este extrem de ridicată.
Din păcate, calitatea melodiilor a fost destul de scăzută. Deşi nu am reuşit să le ascult pe toate, acelea pe care le-am ascultat lasă mult de dorit, încât mă întreb pe ce bază au ajuns în finală.
Câştigători au fost desemnaţi cei de la Hotel FM. Iată nişte oameni care o să-şi aducă aminte cu mare, mare satisfacţie de seara asta.
Melodia nu e deosebită, dar cred că merita să câştige, la ce competiţie a avut...



Şi dacă printre competitori s-a aflat şi Laurenţiu Cazan, mi-am adus instantaneu aminte de o melodie de-a lui, singura pe care o ştiu, o melodie care îmi place foarte tare şi pe care v-o amintesc şi vouă.

2 comentarii:

Alexandra spunea...

Eu îmi păstrez ideea: Revelionul în familie e cel mai frumos, orice-ar zice oricine.

Şi da, ăştia aveau cea mai strălucită piesă din toate.

Şi da! Te trec fiorii când asculţi "Say something". :x

Andreea spunea...

Să ştii că da! În familie, alături de cei dragi. Copilaş nebun! >:D<