20 august 2011

Zilele Vasluiului - Ziua 1.

În perioada 19-21 august au loc Zilele Vasluiului. Dar asta - dacă eşti vasluian - ştiai deja. Ei bine, aseară a avut loc primul din cele 3 concerte suţinute în zona ştrandului municipal. Au cântat Alex Velea şi Smiley, cei doi fiind cap de afiş. 
Părerea mea, per total, e bună. Mi-a plăcut mult prestaţia lui Smiley, care a dat dovadă maximă de profesionalism şi a cântat în totalitate live, cu band cu tot. Mă aşteptam să facă atmosferă, dar prestaţia lui de aseară a fost peste orice aşteptări. Sper doar că şi el s-a simţit bine la noi, cum şi noi ne-am simţit bine în prezenţa lui. Orice alt comentariu e de prisos.
Cât despre Alex Velea, părerile sunt împărţite. Tind să-i aprob pe cei care susţin că se putea mult, mult mai bine. În sensul că nici nu a cântat live în totalitate (adică mai deloc), nici măcar nu şi-a cântat toate melodiile, preferând să facă coveruri după alte melodii celebre. În fine. Se pare că a contat foarte tare prezenţa publicului feminin extrem de tânăr, care a apreciat momentul lui (cu tot cu muşchii din dotare), dar şi prezenţa publicului masculin mai mult sau mai puţin tânăr, care a apreciat momentul dansatoarelor. 
Oricum, lumea s-a simţit bine aseară. Cel puţin eu asta am văzut şi simţit.
Urmează Iris, Mandinga şi DJ Project în seara asta. Consider inspirată alegerea organizatorilor de a-i plasa pe cei de la Iris între Mandinga şi DJ Project. Cred că şi-au dat seama că dacă bagă Iris la început sau final, lumea fie o să vină după momentul lor, fie o să plece înainte de momentul lor. Aşa s-a întâmplat anul trecut cu Bere Gratis şi mare păcat a fost. Cei care au plecat au pierdut un concert extraordinar despre care nu am decât cuvinte de laudă.
Aşadar, revin mâine cu reacţii despre a doua seară.

P.S : The MOOod au lansat videoclip nou. Încă de pe 16. Abia azi am aflat. E primul lor videoclip, iar mie îmi place. Plus că rămân la aprecierea mea cum că solistul are un accent genial.
P.S. : Dacă n-am mai spus-o de 1000 de ori, sunt români.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Smiley este un artist care face niște reprezentații extraordinare. Am văzut acum ceva timp un concert al lui Smiley la TV, nu mai știu exact conxtextul și evenimentul în care cânta, dar mi s-a părut că știe cum să facă show oriunde ar merge, având și atunci cu el bandul. E clar că a învățat multe în 10-11 ani de carieră muzicală.
Clipul lansat de cei de la The MOOoD este exact cum îmi imaginam eu că ar trebui să fie pentru această melodie, așa că nu pot să fac altceva decât să îi felicit.

Andreea spunea...

Ştiam că o să cânte live, adică la asta mă aşteptam. Dar nu trăgeam speranţe că va veni cu band. Trebuie să recunosc faptul că a sunat impecabil şi toată lumea a cântat cu el. E un mare artist, deşi destul de tânăr.