9 iulie 2012

De vară.

Cam în fiecare din cei 3 ani de când am blogul am dedicat câte o postare căldurii infernale. Am avut marea onoare de a sta drept martor caniculei care parcă topește carnea pe tine.
Anul ăsta nu face excepție. E al naibii de cald, iar faptul că locuiesc pe pământ, la casă, nu mă ajută cu fix nimic. Nici măcar umbra singurului vișin din curte nu coboară temperatură ca să te simți și tu mai a cătării. Aștept seara, poate-poate o fi mai bine. Dar ce-i frumos, e frumos până la capăt. Și căldura nu face excepție. Și e abia începutul.

În altă ordine de idei, după un an de facultate (wow, a trecut deja un an!) pot să trag și eu linie și să spun că sunt mulțumită de cum a decurs, per total, anul ăsta. E drept, aveam alte așteptări, dar nu am de ce să mă plâng.
Nu interesează pe nimeni detaliile, așa că o să trec direct la ce mă macină în prezent.

Mă bucuram că-mi ziceam în minte că gata, am scăpat de examene (multe la număr) și învățat și stat pe coclauri și o să vin și eu acasă și o să stau degeaba. În capul meu (așa cum se întâmplă mereu) a sta degeaba e mult mai bine decât a sta cu un teanc de hârtii în față, cu grijă că nu trec nu știu ce examen sau că trebuie să predau nu știu care portofoliu. Dar când ajung practic să stau degeaba, mi se face dor de zilele ocupate, când aveam atâtea de făcut, încât ajungeam să nu fac nimic din ce-mi propusesem.
Ideea e foarte simplă, din punctul meu de vedere. Statul aiurea e mai dulce când știi că ai ceva de făcut. Așa, când ți se dau pe tavă câteva săptămâni de genul, parcă nu mai au niciun farmec. E doar o opinie.
Și, printre altele, am început o carte foarte bună. Lolita e numele ei. La o primă vedere, poate părea bolnavă, greu de citit și nerecomandată celor mai slabi de înger. În genere, mă aflu printre cei care citesc romane mai puțin accesibile și nu atât de plăcute de majoritatea. E pur și simplu o chestie de gust. Dar, pentru orice eventualitate, Lolita de Vladimir Nabokov merită citită.

În materie de muzică ar fi multe recomandări, dar cel mai indicat ar fi să fac o postare separată în care să prezint ce am mai găsit prin colțurile nebănuite ale Youtube-ului și nu numai.

Și posibil să postez mai des de acum, vacanță fiind.

2 comentarii:

Alin B. spunea...

Eu îţi recomand să te bucuri totuşi de plăcerea asta nevinovată de a sta degeaba. :))
Vine acuşica 1 octombrie, deci, un nou an universitar. Şi nu, nu o să te sperii (nu sunt în măsură să o fac), dar cel puţin la mine, fiecare an de facultate m-a găsit tot mai ocupat.
Oricum, de ce a fost mai greu ai scăpat: acomodarea, integrarea.
Îţi urez o vacanţă cât mai plăcută şi ceva adieri răcoroase.

P.S.: Dacă nu mă înşel s-a făcut şi o scenarizare a romanului.

Andreea spunea...

Cu siguranță o să fac asta. Nici nu am alte planuri. La urma urmei, pentru asta e vacanța. O să citesc, o să mă relaxez și o să revin în anul II cu forțe proaspete. Sper. Mulțumesc. Același lucru îl urez și eu! :)

Și da, au fost chiar două ecranizări ale cărți. După ce o termin, o să le urmăresc pe amândouă, sunt chiar curioasă cum ar fi putut fi pus în scenă romanul.