17 iunie 2011

Cred că am noroc...

...,asta deşi obişnuiam să cred că ghinionul e tot timpul în dreapta mea.
Mi-am dat seama de asta întâi la competenţa lingvistică, unde am nimerit - după cum am mai zis - una dintre cele mai uşoare subiecte (dacă nu cel mai uşor). Ei bine, odată ce am aflat şi rezultatul competenţelor digitale, am început să cred cu tărie chestia asta. Sau se poate să fie numai o întâmplare izolată, cine ştie...

Fie subiectele au fost uşoare, fie am fost foarte bine pregătită (ceea ce e puţin probabil, garantez!), fie cei de lângă mine au fost bine pregătiţi (pentru asta nu mai pot garanta), fie acolo unde n-am ştiut, am nimerit ca prin minune răspunsurile corecte. Oricum aş da-o, e implicat şi norocul olecuţă.

Aşadar, începând de azi, recunosc : sunt norocoasă. Deşi puţin, sunt.

În altă ordine de idei, se aliniază toate lucrurile în aşa fel încât am de făcut orice altceva decât să învăţ. Spre exemplu, ieri am luat o gură de aer proaspăt de munte, la Câmpulung Moldovenesc. A fost extrem de binevenit. Şi iar am pierdut o zi, dar nu-mi pare rău nici măcar un pic.
Azi, cu o noapte nedormită în istoric, cu premierea şi toate alea, s-a interpus oboseala între mine şi cărţi şi iată-mă găsind iar scuze, de parcă aş avea nevoie de ele pentru ceva. Poate pentru liniştea mea interioară, dar atât!

Lăsând asta la o parte , am un noroc şi la găsit trupe româneşti bune. Ultima perioadă a fost prolifică, astfel că am găsit câteva nume care promit foarte mult. Ultima astfel de trupă e The Mono Jacks. Cred că am mai auzit de ea, dar de ascultat am ascultat-o azi pentru prima dată şi mi-a plăcut.
Cântă cam ce-mi place mie, deci m-am mirat (din nou) să aud aşa ceva din "gura" unor români. Am ajuns la concluzia că avem muzică bună, însă păstrată într-o oarecare măsură în anonimat. Dacă s-ar auzi mai mult de trupe din astea de care vă tot prezint, poate românului i-ar place. Însă obişnuindu-se cu ce îi sunt inundate urechile zilnic, tind să cred că a uitat puţin ce înseamnă muzica bună.

În fine, despre asta într-o altă postare. Acum trebuie să prezint ultima trupă românească de care am dat şi sună nesperat de bine, The Mono Jacks.



În încheiere, o trupă (şi o melodie) preferată!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Pe de altă parte, eu am o perioadă plină de neșansă. Orice ating, mai nou, se transformă în nimic. Pur și simplu simt că nu mai am nici un pic de noroc. Poate că anul nu e unul în care stelele nu sunt aliniate pentru mine favorabil, sau mai știu eu ce prostii astrologice, lipsite de sens, dar e clar că ceva nu merge bine.

Am stat și i-am ascultat pe cei de la The Mono Jacks. Am început cu melodia recomandată de tine, dar au pe lângă „Maria” multe altele, care sunt la fel de tari. Păcat că sunt promovați doar la Radio Guerilla, radio pe care l-am inclus recent în lista radiourilor care chiar difuzează muzică, alături de Magic FM și de Rock FM. Mai aveam un radio pe care îl ascultam cu plăcere, ce difuza melodii superbe, dar care a trebuit, vezi Doamne, distrus și frecvența să fie acaparată de Pro FM și muzica de calitate îndoielnică, numită house. Am încercat să ascult Pro FM, dar am reușit doar 15 minute, timp în care a fost difuzat de 2 ori un „hit”.
Tot underground-ul e baza, se pare, în România, mainstream-ul fiind doar pentru muzică ce poate fi încadrată ca și clișeu „obosit”, eu cel puțin fiind sătul până în vârful capului de ceea ce majoritatea îi spune muzicii pe care o ascultăm „pă” peste tot, ca să-l citez pe Badea, super muzică ș.a., dar care pur și simplu este exact aceeași și aceeași, doar artiștii și numele melodiilor diferă...
Păcat!

Andreea spunea...

Eh, nu ştiu nici eu cât o să mai ţină norocul la mine. Pot doar să sper.
Şi da, trupa asta are multe melodii foarte bune. Am ales una la întâmplare, tocmai ca să "fac poftă" doritorilor de mai mult de la ei.
Am observat că Radio Guerilla promovează muzica bună. Am regăsit multe trupe româneşti de care am zis pe blog în playlist-ul lor. Însă doar în al lor, din păcate.
Am scris o postare despre porcăriile muzicale de azi, dar între timp mi-am mai dat seama de nişte chestii, mi-am mai format opinii şi cât de curând voi scrie iar o postare despre scena muzicală din ţara asta.

O zi bună!

Alice Lopes spunea...

music beautifull

brazilian tropical design
http://designeralicelopes.blogspot.com
by alice lopes brazil
:)

nicu spunea...

ahh ce frumoasa muzica, ca bine zici muzica buna e undeva scunsa in strafunduri-tre s-o descoperi)io ma simt norocos insa ca am castigat 2000 euro cu pariuri online)asta a fost unica zi cand m-am simit atat de puternic)