8 august 2011

I`m back!

Pentru că, după cum spuneam într-o postare anterioară, calculatorul meu dădea rateuri și nu puteam să urmăresc niciun clip pe Youtube, am rămas în urmă cu muzica. Dar de ieri am revenit! Am revenit și am câteva recomandări foarte interesante. Și aici nu mă refer doar la muzică, ci și la cărți.
Pentru început, țin neapărat să recomand 2 melodii noi aparținând a două trupe românești tinere și foarte bune. Prima este Cuantune, despre care am vorbit acum ceva vreme. Ei bine, de curând ei au scos o melodie nouă, în care nu se dezic de stilul muzical care i-a caracterizat până acum, respectiv nu jazz. Începe să-mi placă stilul ăsta. Asta e :


Următoarea pe listă e noua melodie a celor de la Les Elephants Bizarres, intitulată Smile. După câteva tachinări a.k.a. teasere, a venit vremea să urmărim noul clip, care e - hmm... - bizar. De la o trupă de genul ăsta nu m-aș fi așteptat la un astfel de clip. Dar treacă, melodia e drăguță.

Și ar mai fi o melodie mai puțin cunoscută de-a lor, a cărui videoclip e mai a cătării. The Boys.

Plecând de pe plaiurile mioritice, am dat recent de o trupă britanică de care am rămas plăcut surprinsă. Se numește Ivyrise, iar melodia pe care o prezint acum e Line Up The Stars. Îmi pare rău că nu i-am văzut la televizor, ci am auzit întâmplător de ei.

În altă ordine de idei, sunt pe punctul de a termina de citit o carte bună, asupra căreia am avut unele dubii înainte de a o deschide pentru prima dată. ”Pânza de păianjen” de Cella Serghi e frumoasă, ușor de citit și te lasă cu multe semne de întrebare. Cel puțin, așa s-a întâmplat în cazul meu. Mi-a luat câteva zile bune s-o citesc, dar s-a meritat. Și cu tot scepticismul meu în ceea ce privește beletristica românească, recomand cartea asta.

În linii mari, ideea e că gata cu problemele legate de calculator și muzică. A fost o perioadă în care muzica mi-a fost dată, în mare parte, de televizor și clar nu mai vreau să trec prin asta. Industria muzicală românească e de nașpa. Aia care se aude toată ziua la televizor. Muzica pop-corn, să fiu mai exactă. Și tot ziceam eu la un moment dat că voi posta ceva despre industria muzicală actuală, nu neapărat românească. Ei, e pe vine. ;)

Până atunci, numai bine!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Cuantune sunt întotdeauna o surpriză plăcută, melodia asta fiind absolut superb. Eu încă sunt fascinat de faptul că sunt români. Cum să fie atât de buni și totuși să îi promoveze maximum 10-20 de site-uri, printre care și blogul tău, plus un post de radio, vorbind aici, evident, de Radio Guerrilla. Pur și simplu revoltător.
Despre clipul lansat de Les Elephants Bizarres nu sunt prea multe lucruri de spus. Evident e faptul că au vrut să șocheze și să atragă și o altă audiență. Melodia e bună, ca de obicei, poate puțin comercială.

Ivyrise mi-a fost adusă la cunoștință, culmea, tocmai de o televiziune. Ce-i drept, nu de una nișată pe muzică, ci de AXN, azi dimineață văzând un mini-documentar despre melodia „Line up the stars”. Am notat conștiincios numele trupei și al melodiei și apoi, când am avut puțin timp liber, am căutat-o și am ascultat-o din nou. Bun, bun!

Aștept articolul despre muzica din Românica, popcorn & stuff, mai ales că e dat ca „în așteptare” de mult timp. :)

Andreea spunea...

Și eu am dat de Ivyrise exact la fel. Tot de pe AXN. Și am rămas plăcut surprinsă.
Zilele astea nu prea am fost online și n-am avut când să scriu, dar mâine, cel târziu poimâine nu mai am scuză. :)