18 aprilie 2012

Sunt rea.

Sunt rea. Și, mă rog, nu-s rea pentru că intenționez asta. Nu mereu.
Și nu am fost așa dintotdeauna. Sau poate că am fost, dar abia acum latura asta a mea a ieșit la suprafață.
Mi s-a zis de multe ori că sunt rea și de tot atâtea ori am stat și am gândit cu ce am greșit de s-a ajuns la concluzia asta. Ei bine, acum totul mi-e mult mai limpede.
Fie că nu răspund la telefon, fie că îi corectez pe ceilalți, fie că ridic tonul, fie că fac o remarcă supărătoare, fie că utilizez sarcasmul/ironia mai des decât ar trebui, acum știu (și trebuia să știu de multă vreme) că sunt văzută ca o persoană rea. Bine, poate că termenul 'rea' e discutabil și fiecare are o altă descriere pentru el. Eu l-aș descrie prin propria persoană.
Da, e clar. Odată pentru totdeauna am realizat asta și sunt gata să recunosc. Lume, ferește-te, sunt rea! Chiar dacă unele chestii le fac din reflex, obișnuință, asta nu mă scuză că am în sânge o doză de răutate care supără. Unii mă suportă așa cum sunt, altora li se pare că-s dificilă și abandonează de la început. Îi înțeleg perfect. Nu-s cea mai simplă persoană din lume. Pe lângă rea, sunt cam ciudată și enervantă, supărătoare. 
Și am explodat iar. Fiindcă văd că greșesc și m-am săturat să tot cer iertare și să caut scuze pentru comportamentul meu. Nu e un capăt de țară, dar sunt conștientă că enervez mult și des și nici mie nu mi-ar conveni dacă cineva ar proceda așa cu mine.
Ce pot eu să spun e că nu-mi pare neapărat rău că sunt așa. Unii și-o cer fără să-și dea seama. Îmi pare rău doar că uneori le fac rău unor persoane la care țin sau care pur și simplu nu ar merita așa ceva din partea mea. Sper să se înțeleagă ce e de înțeles, să nu se ajungă la concluzia că oi fi vreo mega scorpie care vrea răul omenirii, ci doar că am momente în care doza de răutate pe care o are oricine e mai proeminentă la mine. Din păcate.

7 comentarii:

Gabriela spunea...

ok inteleg ce vrei sa zici dar...uneori e bne sa fii rea eu spre deosebire de tine sunt pe malul celalalt daca intelegi ce vreau sa zic;)) Eu incerc sa fiu mai rea si nu reusesc ...

Andreea spunea...

Ar trebui să fim undeva la mijloc. Nu-i bine nici ca mine, nici ca tine. :-??

Alin B. spunea...

De cele mai multe ori intentia de a schimba ceva la tine conteaza mai mult ca actiunea in sine.
Nu sunt in masura sa spun daca esti sau nu rea... insa constientizarea unui astfel de lucru ma face sa cred ca in cel mai rau caz e doar o alta etapa.
Cati sunt in masura sa isi puna intrebari?

Andreea spunea...

Da, e foarte posibil ca și cei din jurul meu să exagereze nițel. Nu pot fi sigură.
Însă uneori simt eu că-s mult prea rece cu ceilalți, ca și cum n-aș fi capabilă de sentimente mai bune. ;))

Instalare Windows & Stuff spunea...

Rautateee! Ca nu raspunzi exxxxaaaact cand am nevoie. :))) Glumeam :D. Si e naspa fara laptopul meu si fara diacritice. :(

Andreea spunea...

Da, cum e și pentru mine la calculator. :(

iuliana spunea...

Nu mai spune că ești rea! Da, ai recunoscut-o, dar acum trebuie să te schimbi! Nu trebuie să te izolezi (știu că nu o faci, cu toate că așa pare din ceea ce ai scris) sau să le spui celorlalți să fuga de tine. Trebuie să ai încredere în tine!
P.S. Mulți fac aceste răutăți, dar nu își dau seama că nu e tocmai în regulă... Ești pe drumul cel bun cât de cât!