15 octombrie 2009

mai vreti politica? mai poftiti!

uneori tind sa cred ca in romanica noastra nu mai este absolut nimic decat politica. nu este muzica buna, nu sunt scriitori adevarati, nu sunt emisiuni educative, nu sunt oameni inteligenti, nu este nimic.
dar daca as tinde sa cred asta, m-as insela amarnic.

este si muzica, si literatura, si televiziune, si populatie inteligenta.
doar ca exista doua posibilitati :

  1. fie nu vrem noi sa le vedem.
  2. fie vrem, dar nu avem cum.

unde sa mai vezi emisiuni bune sau muzica buna, cand tot ceea ce vezi la televizor e constituit din politica, politica, politica si.... ghici ce? politica?

mai nou toata adunatura asta de ministri, in frunte cu prim-ministrul boc a fost inlaturata. un bun subiect de emisiuni si de articole pentru ziarul de maine.

in fond, de ce s-ar scrie despre literatura, de ce s-ar scrie despre olimpicii nostri, de ce s-ar scrie despre violonisti, violoncelisti, pianisti, chitaristi sau instrumentisti talentati din romania? simplu. pentru ca romanii nu au fost invatati sa aprecieze decat nuditatea si iesirile publice ale unor politicieni mediocrii.

au fost invatati sa ramana cu gura deschisa si sa savureze orice promisiune politica. ca un catelus ce se supune stapanului pentru ca acesta ii promite nu-stiu-ce. si iata de ce suntem unde suntem si nu se vede nicio urma de evolutie.

se mai ridica unul din cand in cand si mai arata cu degetul, ca uite ce a facut ala si uite ca nu e buna situatia noastra de acum. ok. de acord. si ce se poate face? cum pot eu, un adolescent, nici macar major, sa schimb ceva? pot doar sa sper si sa sper iar. sa sper ca se va schimba ceva. sa sper ca nu va trebui sa plec din tara ca sa am un trai decent dupa ce termin facultatea. sa sper ca nu vor mai fi la conducere aceleasi personaje de tot rasul care la ora actuala sunt in mare verva.

gata. acum ca m-am racorit putin, sa trecem la lucruri frumoasa.

din ciclul "ASA DA!", azi e EVO - departe de nori. mie una imi place.

nu am auzit de ei niciodata la televizor, si totusi canta o muzica mai buna decat 80% din ce se aude azi pe piata muzicala din romania. insa : inna - hot (10 milioane vizualizari pe youtube), iar evo - departe de nori (cu greu 30.000 vizualizari pe youtube.)

facand o comparatie si ascultand cele doua melodii in paralel, as zice ca ar trebui sa fie invers numarul de vizualizari. insa traim intr-o mirobolanta si fascinanta tara, numita romania. yes, romania, the land of choice. minunat, nu?

numai bine! ;)

Un comentariu:

adina spunea...

Iubesc melodia "Departe de nori"!