27 martie 2009

tu ce faci de earth hour?

zilele astea a fost mare valva in jurul acestei "earth hour" sau, mai pe romaneste, ora pamantului. se preupune ca pe 28 martie, respectiv maine, intre ora 20:30 si 21:30, lumea ar trebui sa fie draguta si sa stinga lumina, ca un strigat impotriva schimbarilor negative ce au loc in ziua de azi pe planeta noastra.

cele mai multe chestii despre aceasta campanie le'am auzit pe U Tv. acolo din 10 in 10 minute diferiti artisti adevarati sau non-artisti ne indeamna sa stingem lumina in intervalul mentionat mai sus.

ce cred eu e ca acesta initiativa este buna in cateva privinte, dar despre cantaretii care o sustin nu stiu ce sa zic. tare m'as mai mira sa piarda ei concerte sau spectacole sau emisiuni doar pentru ca tin si cred in aceasta campanie si nu doresc sa iroseasca energia electrica.

ar fi bine daca ar incerca totusi sa faca acest lucru, dar sunt destul de sceptica in privinta asta.

am zis de la inceput si sunt foarte sincera in ceea ce priveste ora pmantului. respect initiativa, dar nu cred ca o sa fiu in stare sa tin post de la calculator sau televizor o ora. [iarta'ma, Doamne, caci o sa pacatuiesc.]

mai mult, sambata este nora pentru mama, seara finalei saptamanale. si, dupa cum se stie prea bine, mult la suta din populatia romaniei este absolut pasionata de acest reality-show sau ce se vrea a fi. sa fim seriosi, ce naiba! nu cred ca o sa renunte prea multi la portia saptamanala de barfa si pitziponceala doar de dragul pamantului.

asa ca, in mare, nu stiu de cati adepti se bucura in realitate "earth hour". desi nu o sa sting lumina (am explicat motivul. desi pueril, e acceptabil pentru cineva care ma cunoaste.), sper sa o faca altii si pentru mine si sa demonstreze ca timpul inca nu e pierdut, ca inca se mai poate face ceva cu incalzirea globala si toate aceste modificari in rau pe care le sufera pamantul, si implicit, noi.

p.s. [daca ora pamantului era in timpul zilei, ar fi fost alta chestie. v'a trebuit la ora 8 jumate, eu ce sa va fac? oricum nu sting lumina :d]

Un comentariu:

de Maria Cristina Nicoara spunea...

eu de regula sunt un ecologist convins dar astazi cred ca am sa ma uit la meci