25 martie 2009

un cinematograf, pe cand?

unul din dezavantajele oraselor mici este lipsa de cinematografe.
iar vasluiul este un oras mic, teoretic, dar cu mall si interex ;))

in fine, pe 20 martie a fost lansat filmul romanesc "weekend cu mama", in regia lui stere gulea, avandu'i ca protagonisti pe adela popescu sau medeea marinescu. dar poate ca ati auzit multe despre film si nu are rost sa deschid acelasi subiect doar ca sa plictisesc audienta.



cred ca, inafara de "nunta muta" de horatiu malaele, asta ar fi singurul film romanesc pentru care m'as duce la cinema. pana aici toate frumoase. intrebarea retorica e : in care cinema? a avut vasluiul candva un cinema, cand eram eu printr-a 4-a de ma uitam la "veronica" si "neamul soimarestilor". vremuri demult apuse. unde e cinematograful acela? acum nu mai este niciun loc in care sa te poti duce si sa poti savura un film nou. pacat. mare pacat.



dar poate ca exista un raspuns logic (o intrebare logica, mai exact) la aceasta intrebare. cine sa mai mearga la cinema cand lumea ia la greu filme de pe Bit Comet sau Strong DC, lucru pe care si eu il fac uneori? :d



nu vreau sa creez impresia ca dramatizez sau ceva de genul asta, nu o sa scriu o petitie prin care sa adun semnaturi pentru amenajarea unui cinematograf, doar deschideam un subiect destul de sensibil astazi, in vaslui. e absurd : oras cu 2 mall-uri (sau 3) si 0 cinematografe. de fapt un cinematograf ajuns adapostul oamenilor strazi. :



chiar citeam recent pe un forum o chestie pe cat de interesanta, pe atat de revoltatoare despre cinematograful independenta din orasul nostru drag si scump. la articol era atasata o poza. nu mai are rost sa rezum articolul. poza spune tot. o poza din locul in care unii il vedeau pentru prima data pe godzilla sau se indragosteau de titanic, un loc plin de amintiri pentru unii, subiect tratat cu indiferenta de altii.



pana la rezultate vizibile, astept cu nerabdare dvd-ul "weekend cu mama", filmul pe care mi'am propus sa'l vad de la inceputul anului, de cand am auzit de el :)

Un comentariu:

de Maria Cristina Nicoara spunea...

sali de cinema sunt doua la silver mall ce-i drept nu prea vine lumea, am fost de cateva ori si am filmul a rulat cu 2 pers in sala, acum sunt DVD-uri descarca lumea filme de pe net nu se prea mai omoara..doar nostalgicii care au pris vremurile cand salile erau pline si doresc sa vada un film pe ecran panoramic.